search
Log In
19 votes
200 views
in Project Management 10,800 points 8 42 88

3 Answers

8 votes

Terdapat 5 mukasurat soalan yang masih  tiada jawapan adalah disebabkan kebanyakan warga JKR  MUNGKIN sangat berhati hati memberi jawapan (play safe), manakala SME MUNGKIN JUGA  tidak meletakkan JCoP sebagai keutamaan memandangkan beban tugas harian yang tiada penghujungnya.

5,990 points 7 25 38
0
Pertanyaan daripada saudara abubakarms itu sebagai indikator kepada JKR bahawa ramai pegawai jkr yang memberikan perhatian terhadap jawapan setiap soalan yang dikemukakan.Sekurang-kurangnya beri maklumbalas " DALAM PERHATIAN" sebagai tanda keperihatinan . Jika tiada maklumbalas maka wujudlah persepsi negatif seperti MENGARUT,BUANG MASA, DIANAKTIRIKAN dan lain-lain. Hanya pandangan. Terima kasih.
11 votes
Beberapa kemungkinan soalan yang masih tiada jawapan :

1. Soalan Terlalu Teknikal / Sukar dan Hanya Pihak Berkuasa seperti Level Pengarah sahaja yang mampu menjawab. Soalan teknikal perlu dijawab oleh pakar sebab ia teori dan fakta.

2. Soalan tiada kualiti atau terlalu remeh

3. Soalan Berulang dengan soalan sebelum ini

4. Kesibukan semua pegawai JKR kerana komited dengan tugasan harian hingga membawa pulang kerja ke rumah untuk disiapkan.

5. Ramai pegawai suka membaca sahaja tanpa memberikan ulasan. Soalan dibaca tetapi tiada jawapan.

6. Soalan / jawapan sensetif bimbang jawapan yang diberikan memberikan kesan pada kerjaya (diam diri lebih baik).
9,490 points 25 58 108
6 votes
Mengenai soalan2 yang masih belum ada jawapannya, mungkin kita boleh cuba tag nama rakan sekerja atau SME yang kita kenal (dan berdaftar dengan JCoP Cafe) yang kita rasakan boleh membantu memberi pencerahan - sekiranya feature ini ada di dalam JCoP Cafe.

Contoh terbaik penggunaannya yang saya perhatikan adalah di laman Facebook - bila kita tag nama seseorang di status contohnya, individu tersebut akan mendapat notifikasi dan ambil tindakan susulan...
39,540 points 30 76 149
...