search
Log In
13 votes
1,271 views
in Project Management 930 points 5 11 16

3 Answers

2 votes

salam,

 

saya berpendapat masalah masih timbul kerana punca kepada masalah ini bukan datangnya dari kelemahan kerja pemantauan oleh kakitangan JKR di tapak. oleh demikian masalah tidak akan dapat diselesaikan sepenuhnya walaupun kita menempatkan kakitangan dengan 30 tahun pengalaman di tapak.

 

untuk itu ada baiknya tuan melihat masalah ini dari skop yang lebih besar seperti bermula dari fasa rekabentuk atau perolehan, mungkin akan jumpa jalan penyelesaian yang sesuai.

 

sekian...

7,040 points 11 35 58
8 votes

salam,

saya rasa isu nya bukan samada ianya dipantau oleh kakitangan pengalaman atau tidak tetapi lebih kepada berapa banyak projek yg dijaga oleh kakitangan tersebut?.

saya ingin share my experience sebagai JD semasa di Selangor (Selangor chapter).

Pegawai atau kakitangan yang menjaga pemasangan elektrik ini hanya 2 atau tak salah saya 3 orang, tetapi dia perlu cover several district. At that time tak salah saya Hulu Langat, Sepang dan Kuala Selangor.

Kalau Hulu Langat saja ada 50 projek sekolah, belum masuk projek bangunan lagi, kalau di campur dengan di district district di bawah jagaan nya, bermakna, electrical engineer berserta 2 atau 3 pembantunya perlu menjaga kerja kerja elektrik hampir 100 bangunan.

And to add some salt to the wound, jarak antara sesuatu projek, humak ai, funyer ler jauh. hulu langat itself span dari sempadan ampang/gombak sehingga ke sempadan semenyih/negeri sembilan.

Pengsan bang untuk yang berpengalaman dan otai otai nak cross from one projek to the other. Its a cross country.

Maybe one solution to this problem ialah ujudkan jawatan electrical engineer di district. Begitu juga dengan mekanikal engineer sepatutnya kena ada di district. Sekarang ini di district hanya ada PYM( pegawai yang menjaga), normally technincian. Engineer hanya terdapat di head quarters.

at the moment strength at the district adalah seorang Jd, seorang Jurutera Jalan, seorang Jurutera Bangunan, seorang Jurutera Senggara

Kalau JD tu bernasib baik kengkadang dia seorang jek terlentuk lentuk kat district tanpa ada seorang engineer di bawahnya untuk membantu

Ini betol betol, ini bokan cobaaann

 

Just my 2 cents opinion.

للهمّ يسر و لا تعسر

cool

14,870 points 12 50 137
1
totally agree with u tuan JD.. skrang bkan sahaja 3 daerah tapi 5 daerah. Hulu Langat, Sepang, Kuala Selangor, Sabak Bernam dan Hulu Selangor with 6 J29..but hard for us to monitor all project even utk lawatan satu projek sebln sekali ditambah dengan kejauhan projek..humak aii..g sabak bernam, esok jer laaa baru masuk opis..

tapi rasanya TT tanya pasal projek yg kalo ada RE kot mcm projek ilkap n niosh di Hulu Langat dulu tuan JD.
0
Setuju dgn mantan JD. APM, LHDN dan ILKAP dulu JKR supervise sendiri walaupun beban kerja sekolah2 dan masjid dah byk. Perlu kaji beban kerja dan berapa beban yang mampu dilaksanakan oleh seseorang kakitangan pada sesuatu masa. Kerja penyeliaan seperti pemasangan concealed conduit semasa ikat besi boleh diselia dan disemak oleh penyelia kerja civil JD. Dengan ini kualiti kerja conduiting boleh terjaga dan mengurangkan sedikit beban penyelia elektrik travelling ke daerah2.
7 votes

Salam..

Pada pendapat saya, bukan  pemasangan elektrik sahaja yang bermasalah. Quality Project as a whole dari segi contract admin, coordination, finishing, functionality memang tidak ada yang sempurna. And we need to be more specific when asking question on quality. Adakah quality pemasangan, penyeliaan, visual, functionality etc.

Pihak cawangan Kejuruteraan Elektrik seperti juga JKR telah melaksanakan pelbagai penambahbaikan dari segi proses kerja rekabentuk, penyeliaan, testing dsb dan juga kompetensi pegawai. Perinciannya:-

1) Proses Kerja –

Selain dari SPB, cawangan telah menguatkuasakan penggunaan ITP, inspection & testing plan yang sangat detail untuk digunakan oleh kakitangan di tapak. Plan ini dengan tidak secara langsung boleh digunakan sebagai checklist semasa membuat penyeliaan.

Kit seliaan tapak bina juga telah digunapakai sejak tahun 2008 yang disediakan secara softcopy dan juga hardcopy.

 Penyediaan  Mock-up room  di CKE Cheras yang digunakan sebagai rujukan bagi pemasangan  MSB, DB, lampu, speaker, wiring, downlight, with ceiling, without ceiling. Mock up room ini mula di gunakan sebagai rujukan pada tahun 2012.

Cawangan juga melaksanakan audit pembinaan flying squad yang ahlinya terdiri daripada unit rekabentuk, bahan, kualiti  untuk memastikan pematuhan kualiti dan spesifikasi. Team ini membuat audit ke projek-projek yang masih dalam pembinaan. Laporan dan hasil audit di bentang dan dikongsi dengan semua CKE sebagai lesson learnt etc.  

2) Kompetensi

Kursus-kursus lazim seperti penyeliaan tapak bina merupakan the most famous course yang selalu di pohon oleh kakitangan dan penumpuan yang lebih diberikan kepada kakitangan dari negeri yang merupakan first line supervisor di tapak.

Kursus-kursus kepada kontraktor elektrik juga diadakan oleh KJE KJE negeri sebgai salah satu cara untuk memaklumkan our quality and compliance expectation.

3) Pengurusan Pengetahuan

Seperti semua sedia maklum, E-psmg juga digunakan sebagai satu langkah untuk membantu kakitangan  di tapak membuat penyeliaan. Cara-cara untuk memeriksa pemasangan elektrik seperti lightning protection system, penggantungan lampu, etc di terbitkan secara gambarajah bagi memberi kefahaman yang lebih tepat kepada pegawai di tapak.

Perkongsian lesson learnt, amalan terbaik, dos & don’ts semuanya tersedia untuk dirujuk melalui Jpedia dan juga hardcopy.

Secara kesluruhannya, saya berpendapat we (JKR) do work real hard to ensure we deliver good quality project. After all the work processes, competencies and knowledge mgmt, human factor is one important factor which is indispensable. We are still lacking on attitude, discipline and accountability. These human factors focus are in our pipeline now and slowly we try to change...

Sekian.

 

 

 

3,040 points 6 13 24
...