search
Log In
20 votes
100 views
Adakah sebarangan Perancangan dari Top Management JKR untuk mengadakan Hari Keluarga (Family Day) untuk semua staff JKR? Apakah kekangan yang ada? Mungkin bole di mulakan  dengan HQ JKR dulu (termasuk pegawai Kader).. dan akan datang di jadikan KPI KP (HR Management)..
in Human Resource Management 9,490 points 25 58 108
0
Pada pandangan saya, Family Day boleh diadakan dengan mendapat kerjasama dari Kelab Sukan Dan Kebajikan JKR. Selalunya aktiviti menarik seperti acara sukaneka,tarik tali (dewasa), mewarna(kanak-kanak), lari berpasangan (suami/isteri) dan cabutan bertuah dan sebagainya.

1 Answer

5 votes
Satu idea yang menarik.
10,070 points 33 66 107
0
Hari Keluarga mungkin xperlu dibuat jauh, tidak perlu bermalam atau cukup separuh hari ata seharian sahaja. Cukup jika diadaa disekitar Lembah Klang atau Putrajaya shj dgn meggunaka kemudaha sediada dan penuhkan dgn aktiviti berkumpulan da berkeluarga. Boleh collect yuran sebahagian kos dari pegawai JKR sendiri da sebahagian lagi melalui peruntukan belanja mengurus. (mungkin ada idea lebih baik)
0
Mungkin boleh buat semacam program Kenduri Perdana, semua warga dapat berkumpul tanpa mengira latar belakang dan menyediakan juadah, makan dan melakukan aktiviti bersama ala-ala korban perdana.
...