search
Log In
10 votes
35 views
terdapat aset ada yang dalam 1 borang kew-pa terdapat hingga 4 aset yang sama, tetapi kedudukan aset-aset tersebut pada 4 pegawai berlainan. setiap kali aset tu berubah kedudukan atau owner sepatutmya di catit dalam borang kew-pa. apa yang saya perasan, ruang untuk merekod kedudukan aset terlalu sempit dan ada yang tidak di update. apabila audit aset dijalan baru kelam kabut nak pastikan kedudukan aset dan memastikan kew-pa terurus. ada laci di pejabat saya rosak, tetapi tidak tahu siapa yang menggunakan nya sebelum ini. kita sentiasa melakukan audit..tetapi masih ada terlepas pandang. ada ke bahagian yang boleh kita rujuk untuk memastikan sistem rekod asset ini lebih teratur dan mudah, dan paling penting aset sentiasa terjaga.
in Assets & Facilities Management 7,490 points 10 17 32

1 Answer

1 vote

Cadangan:-

1. Pergerakan aset-aset tersebut perlulah sentiasa dikemaskini di dalam sistem MySPA. Tiada keperluan untuk buat catatan secara manual pada borang KEW.PA.

2. Catatan dalam borang KEW. PA.07 digalakan/diwajibkan untuk dicetak serta disahkan secara tahunan. Ini memastikan setiap pegawai tahu di mana kedudukan aset yang dinamakan.

Rujukan:-

2,930 points 3 7 26
0

Terima kasih atas perkongsian, Tn @Gregory yes

0

Sama-sama Tuan @hizarwink

...