search
Log In

Recent questions and answers in Stakeholders Management

2 votes
1 answer 32 views
Bagimana kita nak mengenali Perunding mengikut bidang pengkhususan atau kepakaran mereka?
answered 5 days ago in Stakeholders Management TanCK 39,250 points
6 votes
1 answer 37 views
Salam dan Selamat Sejahtera, Saya ingin bertanya, adakah JKR mempunyai satu sistem fail berpusat bagi setiap negeri? sistem fail ini dapat mempermudahkan pencarian fail dan urusan surat menyurat. Dengan adanya sistem ini, dapat membantu proses penyimpanan surat dan fail dengan lebih teratur dan secara tidak langsung dapat membantu kakitangan pejabat dalam proses pencarian fail dan surat.
answered Sep 9 in Stakeholders Management khudri 17,890 points
2 votes
0 answers 6 views
How effective is the Road Safety Audit (5 Stages) in reducing the accident rate and eliminating the occurrence of black spot?
asked Aug 30 in Stakeholders Management TanCK 39,250 points
7 votes
2 answers 31 views
Sedia maklum, terdapat JKR Negeri kurang melaksanakan Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) di negeri masing-masing. Apakah program yang sesuai dijalankan CSR oleh JKR Negeri? Adakah pelaksanaan kerja secara jabatan boleh dianggap salah satu program CSR JKR?
answered Aug 13 in Stakeholders Management azudin 37,130 points
8 votes
3 answers 185 views
Kos pengalihan utiliti yang sangat tinggi tidak diperolehi lebih awal/tidak munasabah.
answered May 23 in Stakeholders Management fareidisa 1,760 points
27 votes
3 answers 316 views
Adakah terdapat option (cadangan) lain selain pengkorporatan JKR sepenuhnya?
answered May 3 in Stakeholders Management azudin 37,130 points
7 votes
0 answers 25 views
Salam dan Selamat Sejahtera, Adakah JKR mempunyai satu sistem bagi pengumpulan data dan maklumat bagi Pelan Strategik JKR? Pengumpulan data bagi Pelan Strategik ini adalah penting bagi setiap JKR Negeri bagi mengumpul data seperti Pelan Bisnes JKR, ... setiap sukuan tahun. Dengan itu, adalah wajar sistem pengumpulan data ini diwujudkan bagi merialisasikan pencapaian Pelan Strategik JKR.
asked Apr 22 in Stakeholders Management ShAneeza 3,500 points
15 votes
0 answers 43 views
JKR Putrajaya Peneraju utama dalam penyelenggaraan Aset Bangunan sejak tahun 2003. Pengurusan FM semua bangunan pejabat kerajaan Putrajaya dan kuarters (landed house) diuruskan oleh pihak JKR Putrajaya. Desas desus tugas & peranan JKR Putrajaya untuk diambil ... dimansuhkan. Kemanakah hala tuju pengurusan Aset Menyeluruh (MPAM)? Fungsi dan peranan JKR Putrajaya perlu dikekalkan dan dipertahankan.
asked Mar 30 in Stakeholders Management Nafiza Samsudin 1,350 points
16 votes
3 answers 43 views
Pada pandangan saya, terdapat banyak kesukaran dalam pelaksanaan EKSA sekiranya tidak dapat sokongan dari rakan sekerja dan ketua jabatan amnya. Kebanyakan penceramah EKSA akan mencadangkan bagi agensi yg pertama kali ingin memulakan pelaksanaan EKSA ini perlu ... pelaksanaan EKSA berterusan di organisasi tersebut sehingga berjaya mendapat pensijilan EKSA oleh MAMPU? #Jom pakat-pakat buat EKSA
answered Mar 5 in Stakeholders Management Ismail Hanafi 45,270 points
18 votes
1 answer 69 views
1.Bagaimana daftar risiko iaitu insiden risiko diwujudkan? Adakah berdasarkan kepada maklumat Pelan Strategik Jabatan/Cawangan/Negeri yang sediada. 2. Berdasarkan 'template' Daftar Risiko JKR mempunyai maklumat 'strategi rawatan pencegahan/mitigasi' adakah maklumat ini ... PRM. Bagaimana pihak yang terlibat dengan pengoperasian ERM dan PRM memberi penerangan kepada pegawai di dalam organisasi ?
answered Jan 21 in Stakeholders Management nikhwan 550 points
7 votes
1 answer 29 views
Apakah perbezaan maklumat yang terdapat dalam Pelan Bisnes di antara T1.1.7 iaitu Peratus Maklumbalas Pelanggan dan T2.1.1 iaitu Suara Pelanggan. Adakah kedua-dua pengukuran bagi tema tersebut berdasarkan penggunaan borang SPB Maklumbalas Pelanggan?
answered Dec 12, 2018 in Stakeholders Management Mus Fiera 1,220 points
9 votes
0 answers 24 views
Adakah terdapat format yang telah ditetapkan bagi membuat laporan Mystery Shopping untuk sesebuah Jabatan?
asked Nov 21, 2018 in Stakeholders Management ShAneeza 3,500 points
14 votes
4 answers 104 views
Apakah yang dimaksudkan dengan 'Industrial Revolution 4.0'? Apakah cadangan dan bagaimana untuk menerapkan elemen Revolusi Industri 4.0 oleh jurutera atau pegawai JKR secara khasnya.
answered Nov 9, 2018 in Stakeholders Management azudin 37,130 points
11 votes
0 answers 39 views
Isu viral: Sejak sekian lama JKR diserang oleh kumpulan "Brotherhood" yang diketuai oleh saudara Lando dalam media sosial, dicemuh oleh neitzen dan dikutuk apa saja yang dibuat oleh JKR, FB dan tweeter discreenshot dan diedit, kecaman kerana beberapa jalan ... bukan dalam bidang kuasa kita pon dihentam samarata. Sejauh manakah rungutan dan isu isu ini diberikan perhatian oleh pihak atasan?
asked Sep 21, 2018 in Stakeholders Management Ismail Hanafi 45,270 points
11 votes
2 answers 143 views
Apakah kaedah yang boleh dilaksanakan bagi mengawal kualiti kerja pihak kontraktor di dalam pelaksanaan projek-projek pembinaan bangunan kerajaan?
answered Sep 14, 2018 in Stakeholders Management TanCK 39,250 points
13 votes
1 answer 30 views
Sebagaimana yang kita dimaklumkan bahawa JKR akan mengadakan Mesyuarat Jurutera Awam (MJA) Jkr Malaysia setiap tahun dengan tujuan menyalurkan matlamat dan kehendak arah JKR serta ia jua merupakan platform yang akan memberi peluang untuk Jurutera muda manyalurkan ... dan kualiti kerja adalah seragam serta berada diparas yang optimum dan seiring dengan kehendak arah JKR dan industry pembinaan?
answered Sep 10, 2018 in Stakeholders Management SKhadijah 8,140 points
11 votes
3 answers 82 views
as per title naper yer? byk jbtn buat open house sempena raya nih, antaranya seperti jbtn pendidikan, jbtn pertanian, jbtn pengairan dan saliran dan mcm2 lagi.tetapi kenapa kita tidak? disamping dapat mengeratkan silaturahim sesama jbtn baik dalam mahupun ... yg lain). ianya juga dapat membina hubungan yang baik bersama pelanggan dengan mengadakan hari bertemu pelanggan selaku nilai tambah.
answered Aug 23, 2018 in Stakeholders Management Ueki 7,490 points
13 votes
2 answers 509 views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Bagaimanakah cara untuk mendapatkan maklumat mengenai Direktori pegawai di setiap bahagian pada paparan Laman Web baru Cawangan Kejuruteraan Awam, Struktur Dan Jambatan.. Laman Web baru tidak memaparkan maklumat mengenai direktori staff sebagaimana Laman Web lama yang lebih memudahkan pengguna untuk mencari maklumat.. sekian, terima kasih
answered Jul 30, 2018 in Stakeholders Management mazfar 800 points
12 votes
0 answers 18 views
Apakah proses Risk Management yang diamalkan di JKR mengikut bidang adalah berasaskan kepada Total Life Cycle?
asked May 30, 2018 in Stakeholders Management TanCK 39,250 points
17 votes
2 answers 46 views
JCoP has been initiated roughly 5 years. Are there any studies on the effectiveness of JCoP. If there is any, kindly publish the result.
answered May 22, 2018 in Stakeholders Management khairilhizar 36,130 points
21 votes
2 answers 67 views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Baru-baru ini, terdapat Viral di laman sosial berkenaan dakwaan bahawa ada kakitangan JKR tidak menjalankan tugas dengan betul semasa membuat pemantauan. Dakwaan tersebut menyatakan bahawa ketebalan turapan jalan adalah 30mm ... yang sewajarnya perlu diambil segera agar persepsi masyarakat terhadap kredibiliti JKR tidak terhakis. Mohon pencerahan. Terima kasih.
answered May 4, 2018 in Stakeholders Management Fendims 710 points
13 votes
1 answer 54 views
Setiap pejabat JKR Daerah mempunyai sekurang2nya seorang Pegawai Aduan yang bertanggungjawab menyelaras aduan yang diterima termasuk aduan di luar bidang kuasa JKR. Wajarkah Penolong Jurutera Awam JA29 yang dilantik sebagai Pegawai Aduan diberi kemudahan telefon ... ditanggung oleh Kerajaan? Untuk makluman, hanya seorang Penyelaras Aduan JKR Negeri diberi kemudahan sedemikian. Bincangkan...
answered Apr 3, 2018 in Stakeholders Management Muham Zaini Hamzah 30,610 points
24 votes
4 answers 83 views
Seringkali rekabentuk projek kerajaan terutamanya bangunan yang direkabentuk oleh kerajaan dikatakan tidak setanding dengan rekabentuk perunding luar dari segi estetik dan sebagainya. Alasan yang diberikan menjerumus kepada kekangan peruntukan, masa, kurang kerjasama antara ... tidak penting kepada projek kerajaan? Atau ,hanya sekadar cukup untuk MEMENUHI FUNGSI REKABENTUK. Apa pendapat anda?
answered Dec 14, 2017 in Stakeholders Management mzaini 3,280 points
13 votes
1 answer 14 views
JKR tidak mempunyai insuran kemalangan/kematian semasa bertugas untuk semua pegawainya sebagaimana yang dinikmati oleh Angkatan Tentera Malaysia dan Polis DiRaja Malaysia. Sudah sampai masanya JKR turut memberi perlindungan insuran kemalangan/kematian semasa bertugas kepada ... bertugas adalah sangat tinggi terutamanya yang bertugas di luar dan yang mengawasi projek. Apa pandangan anda semua?
answered Nov 6, 2017 in Stakeholders Management mfairuz 9,470 points
To see more, click for all the questions in this category.
...