search
Log In

Recent activity by Ueki

1 answer 129 views
Semenjak dua menjak ini heboh tentang berita-berita dan tular tentang kertas kerja pengkopratan JKR. Ada yang bersetuju ada juga yang agak luar biasa penerimaan mereka. Apakah pandangan dan hujah tuan/puan mengenai isu pengkopratan JKR?
answered Mar 19 in Human Resource Management
3 answers 64 views
Bagaimana caranya bagi meningkatkan kesedaran mengenai penjimatan tenaga di kalangan staf JKR?
answered Mar 19 in Green
1 answer 51 views
Kalau dpt kenaikan pangkat dari ja29 ke j41 melalui iv..adakah kena letak jawatan sediada dulu atau tidak perlu? Cuti GCR yg dikumpul selama ni masih trsimpan atau burn begitu sahaja?
answer selected Sep 3, 2018 in Human Resource Management
1 answer 38 views
Salam, Apa ciri yang kita titik beratkan bagi memilih kawasan yang memerlukan pemasangan penghadang jalan? Adakah penghadang jalan (traffic barrier) ini mempunyai design yang ditetapkan atau mengikut kawasan projek?
answer selected Sep 3, 2018 in Structure
2 answers 98 views
Adakah pertukaran pegawai di setiap bahagian/cawangan dibuat dalam tempoh 3- 5 tahun?
answered Aug 23, 2018 in Human Resource Management
3 answers 83 views
as per title naper yer? byk jbtn buat open house sempena raya nih, antaranya seperti jbtn pendidikan, jbtn pertanian, jbtn pengairan dan saliran dan mcm2 lagi.tetapi kenapa kita tidak? disamping dapat mengeratkan silaturahim sesama jbtn baik dalam mahupun ... yg lain). ianya juga dapat membina hubungan yang baik bersama pelanggan dengan mengadakan hari bertemu pelanggan selaku nilai tambah.
answered Aug 23, 2018 in Stakeholders Management
2 answers 43 views
jika aset kerajaan disenaraikan sebagai dilupuskan, adakah ada staf boleh mengambil aset tersebut? saya lihat ada aset kerajaan dilupuskan masih keadaan elok dan boleh digunakan
asked Aug 20, 2018 in Assets & Facilities Management
1 answer 35 views
terdapat aset ada yang dalam 1 borang kew-pa terdapat hingga 4 aset yang sama, tetapi kedudukan aset-aset tersebut pada 4 pegawai berlainan. setiap kali aset tu berubah kedudukan atau owner sepatutmya di catit dalam borang kew-pa. apa yang saya perasan, ... ke bahagian yang boleh kita rujuk untuk memastikan sistem rekod asset ini lebih teratur dan mudah, dan paling penting aset sentiasa terjaga.
asked Aug 20, 2018 in Assets & Facilities Management
1 answer 49 views
Jika cuti tanpa rekod ada kena buat permohonan juga ka? Atau serahkan kepada admin surat kenapa cuti tanpa rekod. Sebelum ni sy ambik exam jabatan..hanya tulis atas punch card yg sy ambik exam tanpa isi apa2 borang.risau juga ada kesan di kemudian hari
answer selected Aug 20, 2018 in Human Resource Management
1 answer 26 views
Salam...jika ada sesiapa mempunyai sebarang info mengenai pinjaman atau biasiswa yang boleh penjawat awam mohon bg melanjutkan pelajaran, atau cuti yg layak digunakan..sbb saya cuba mencari maklumat yang tepat..mohon pencerahan
asked Aug 17, 2018 in Human Resource Management
1 answer 70 views
Saya nak tahu dakah ada cara untuk mengetahui status permohonan pertukaran yang pernah dipohon? Contohnya, boleh check secara online yang dikhaskan kepada pemohon dengan memasukkan nombor ic sahaja.sbb maklumat kita sbagai penjawat awam semua ada dalam sistem. Tetapi buat masa ... Andai kata ada cara selain call KKR untuk tau status pertukaran yang dipohon.saya nk tahu lebih lanjut. Terima kasih.
asked Aug 15, 2018 in Human Resource Management
0 answers 14 views
salam.. apa kesan yang timbul akibat kelemahan reka bentuk campuran konkrit asphalt?
asked Aug 10, 2018 in Structure
...