search
Log In

Recent activity by abrashido

1 answer 74 views
Leadership? "Change Management" proses ? Culture & Engagement? Multi-Directional Communications? Culture of Continuous Learning? So, please share your opinion, suggestion,..
answered Jul 8, 2014 in Stakeholders Management
1 answer 70 views
Assalam. Pada pendapat saya apa jua keputusan yang hendak di ambil hendaklah mencerminkan budaya hidup sebagai seorang ISLAM yang mempraktikkan AMALAN mengikut Al Quran dan Sunnah. Keputusan untuk menempatkan pegawai-pegawai JKR bukan hanya boleh diasaskan kepada ... .kerana Allah. Kesimpulannya, apabila kita melakukan sesuatu kerana ALLAH. InsyaALLAH....ada kebaikan dan keberkatan. Wassalam.
asked Jun 14, 2014 in Human Resource Management
4 answers 210 views
J-Cop Cafe sebagai tapak pengkongsian maklumat dan pertukaran idea serta buah fikiran adalah amat diperlukan oleh organisasi yang besar seperti JKR. Namun adakah resolusi-resolusi ini berakhir di atas tapak, tanpa binaan konkrit, perlu diberikan perhatian ... atau mesyuarat. Sebaliknya melalui J-Cop ianya akan lebih terbuka untuk disuarakan melalui catitan dengan penuh rasa tanggungjawab.
asked Jun 10, 2014 in Human Resource Management
5 answers 532 views
Kenapa masih terdapat segelintir pegawai yang berkhidmat di daerah atau negeri yang boleh kekal sehingga 7 hingga 8 tahun tanpa ditukarkan, contohnya di JKR Negeri Sembilan
answered Jun 8, 2014 in Human Resource Management
...