search
Log In
19 votes
83 views
Kadang-kadang bila nak bertanya atau menjawab soalan, saya perlu sertakan dokumen sekali.
in Helpdesk 27,610 points 73 158 200
retagged by

3 Answers

3 votes
Boleh. Tuan boleh pergi ke tab di atas sekali sebelah kiri selepas hello nama tuan dan klik untuk memilih Avatar dan masukkan fail-fail rujukan yang berkaitan.
42,830 points 28 108 208
2 votes

pada ruangan jawapan;

  • sila click ikon image 
  • click upload
  • attach file yang diperlukan (image sahaja)
  • click "send to server"
  • dapat lihat img tersebut di ruangan kanan
  • click ok untuk attach image tersebut.

untuk maklumat. image sahaja boleh diattach. jika dokumen yang lain boleh diupload di J-Pedia untuk dikongsikan bersama.

9,290 points 17 32 56
0
tuan, sekiranya fail yang hendak di upload dalam bentuk .DOC atau PDF bagaimana pula? perlu convert kepada image dahulu ke?

tq.
0
yup, kena convert pada image hanya pada ruangan yg perlu dirujuk.
0
................................
4 votes
Tuan,

Saya cadangkan perlu menambahbaik modul upload dengan membenarkan user dapat sertakan dokumen PDF dan DOC.. Jika doc hanya boleh diupload di J-Pedia sahaja kemungkinan perkongsian ilmu menjadi tidak lengkap dan user perlu merujuk ke page lain dan mencari data yang diperlukan.
28,060 points 38 98 208
0
Salam,

Maaf, PDF dan DOC boleh menjadi saiz yang amat besar dan sistem J-CoP tidak di reka untuk menyimpan fail yang besar seperti keupayaan J-Pedia.
1
Salam,

Pihak JCOP boleh menghadkan saiz dokumen yang dibenarkan untuk diupload melalui J-COP. Fail Doc dan PDF selalunya tidak terlalu besar jika dibandingkan dengan format file image.. Hanya fail yang besar yang melebihi had sahaja disimpan di J-pedia...
0
W'salam, saranan diterima. Akan diusahakan.
...