search
Log In
13 votes
75 views
CABARAN & TRANSFORMASI JKR antaranya Lapuran Ketua Audit Negara 2012, ada ajensi baru yang cuba menyaingi JKR, JKR perlu lebih agresif menangani persepsi umum DLL

KEBERSEDIAAN WARGA JKR UNTUK BERUBAH antaranya menyokong usaha tanpa henti Kerajaan untuk meningkatkan kompetensi, prestasi, produktiviti dan daya inovasi penjawat awam ke arah menghasilkan warga Jabatan yang lebih bertenaga, berilmu, berwibawa, inovatif dan kreatif.

HARAPAN & ILTIZAM 2014 antaranya warga JKR perlu melipatgandakan usaha merakyatkan perkhidmatan yang diberikan

SILA BERI PANDANGAN DAN KOMEN ANDA
in Stakeholders Management 27,610 points 73 158 200
edited by

2 Answers

2 votes
Ucapan KPKR yang sangat baik/bernas & relevan bagi kita meningkatkan azam & semangat/motivasi untuk menghadapi segala cabaran serta bersedia menggalas perubahan/transformasi kearah mengangkat martabat/ imej di mata rakyat.

Disamping berusaha & bekerja dengan penuh gigih/dedikasi serta  komitmen tinggi, kita hendaklah betawakal & berdoa kepada Allah SWT agar mengurniakan keberkatan serta kejayaan dalam sistem penyampaian perkhidmatan/ projek kita.

Firman Allah dalam surah As-Syarh ( ayat 6-8) yang bermaksud : " Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan. Maka apabila engkau telah selesai ( dari sesuatu urusan),tetaplah bekerja keras( untuk urusan yang lain).Dan hanya kepada Tuhan- mu lah engkau berharap."

Sekadar buat tazkirah/ renungan kita semua...Wabillahi taufiq wal hidayah... Wallahu a'lam...
23,880 points 32 80 152
2 votes
Mungin kerana kita merasakan bahawa kita tiada pesaing atau kompetitor maka kita berasa selamat dan tidak akan tergugat buat masa yang lama menyebabkan kita selesa dan tidak banyak berubah dalam deliveri kita kepada pelanggan. Sekiranya kita mengetahui pesaing kita mungkin baru kita ada sedikit gentar dan akan timbul semangat untuk menghadapi cabaran getir yang mendatang.
42,860 points 28 108 208
...