search
Log In
17 votes
217 views
in Human Resource Management 3,440 points 4 17 46
0
Kenaikan pangkat adalah bergantung kpd LNPT dan skg temuduga..pegawai yg berusaha utk dpt kan pentauliahan spt SHO, Ir, Ar, Sr, RPD, RPM..Etc..tiada weightage langsungkah? Adakah ini cara JKR mengalakkan kakitangan utk meningkatkan kompetensi?

1 Answer

5 votes
Puan, sepatutnya pihak JKR ambil kira semua termasuk LNPT, pentauliahan dll. Temuduga boleh menilai/confirm seseorang pegawai itu betoi-betoi cakap serupa bikin serta menilai sikap/attitude pegawai tersebut. Harapan dapat dipisahkan kaca dan permata.
10,970 points 9 43 89
0
Mungkin boleh bantu dapatkan pencerahan dari BDSM mengenai perkara ini , agar boleh menarik minat ramai lagi kakitangan JKR untuk meningkatkan kompetensi mereka, selaras dengan Visi dan Misi yang di war warkan oleh JKR Malaysia.
0
Assalam . Mempunyai pegawai atasan yang cemerlang adalah sebuah situasi fobia sebuah organisasi yang tidak menggunakan konsep 'hire and fire'. Jika kenaikan pangkat berasaskan kecekapan dan prestasi tinggi....pegawai bawahan juga perlu prestasi tinggi....kejayaan adalah hasil usahasama.
...