search
Log In
21 votes
261 views
Sebagai contoh di Daerah Lipis, Pahang, kedua2 jurutera jalan J41 & jurutera bangunan J44 akan bertukar mulai 2 sept depan dengan tiada pengganti setakat ini.  Jurutera senggara J41 telah pun ditukar pada bulan mac masih tidak berganti.

Untuk makluman, JD baru bertugas pada 1 julai 14, manakala JB pada 4 Ogos 14.  JJ pula hanya 2 tahun disini, menanggung tugas JS.

Diharap ada belas ihsan / prihatin dari pihak Pengurusan Atasan/CPK untuk menghantar jurutera2 jalan, bangunan & senggara dengan segera kesetiap Daerah/Jajahan demi untuk jaga imej JKR dalam memastikan kejayaan pelaksanaan projek2 pembangunan & senggara.
in Human Resource Management 23,880 points 32 80 152
0
Terima kasih banyak kepada pihak CPK kerana telah hantar balik JJ pada 8/9 & JB baru akan mula tugas pada 1/10.

2 Answers

3 votes
En Nik

Bagi saya persoalan inilah yang sentiasa menjadi perbahasan semasa mesyuarat JD. Dan saya yakin pihak pengurusan memang tahu dan amat arif dengan permasalahan ini. Boleh dikatakan semua daerah mempunyai permasalan ini.

Apa yang saya tahu, dibawah penstrukturan baru JKR, sememangnya menjadi fokus pihak pengurusan atasan untuk mengatasi masalah ini. Yang saya tahu JKR Negeri dan Daerah telah disediakan satu struktur yang mengandungi Bhg Korporat, Bhag Jalan (Projek & Senggara), Bahagian Bangunan (Projek & Senggara) dan Bahagian Pakar. Yang saya kurang jelas sedikit ialah mengenai Post samada ianya State atau Faderal. So En Nik boleh berhubung dengan Bahagian Dasar CPK.

Jika ianya post Faderal, maka ianya tidak menjadi masalah kerana yang pasti JKR HQ akan mengisinya tapi jika Post State,.. rasa-rasanya En Nik dah tahu jawapannya.

Sekian, sedikit maklumat yang saya tahu mengenainya.

Terimakasih

Mohd Fairuz
27,620 points 73 158 200
1 vote
CPK kena jawab ni..

 

Saya pernah duduk state dan pernah duduk HQ. Bagi saya beban kerja di state lebih besar dan banyak perkara perlu cover. Bila xsempat nak cover mulalah jadi isu. Bila jadi isu semua org tuding menuding. Lepas tu org HQ dtg meeting di state lebih fokus pada Laporan berbanding nak bantu selesai isu. Ada pula yang datang hanya setakat berjanji kosong. tunggu seminggu tapi sebulan tiada feedback.

Patut tubuhkan team untuk bantu selesaikan masalah di state/district. Sekadar pandangan.
9,530 points 25 58 109
0
Cuba bagi contoh sekali
...