search
Log In
11 votes
85 views
as per title

naper yer? byk jbtn buat open house sempena raya nih, antaranya seperti jbtn pendidikan, jbtn pertanian, jbtn pengairan dan saliran dan mcm2 lagi.tetapi kenapa kita tidak? disamping dapat mengeratkan silaturahim sesama jbtn baik dalam mahupun luar (sesama jabatan kerajaan yg lain). ianya juga dapat membina hubungan yang baik bersama pelanggan dengan mengadakan hari bertemu pelanggan selaku nilai tambah.
in Stakeholders Management 680 points 3 8 11

3 Answers

4 votes
Saya Yang Menurut Perintah
50,340 points 25 104 239
3 votes
Dalam pemerhatian saya, kebanyakan jabatan mengadakan Jamuan Aidilfitri dengan kerjasama Kelab Sukan Dan Kebajikan Jabatan supaya pelaksanaan program jamuan tersebut berjalan dengan lancar.

Jamuan Aidilfitri JKR yang dihadiri oleh ketua-ketua jabatan seperti Anggota Pentadbiran Kerajaan, EXCO, SUK, Pejabat Daerah, JPS, Jabatan Pendidikan dan sebagainya boleh memberi kesan positif kepada JKR dalam perlaksanaan pembangunan negara.
18,070 points 28 67 123
2 votes
tidak pasti kenapa..tp arahan tidak membenarkan jamuan sambutan hari raya walaupun di cawangan. hari tu kami ada buat jamuan sempena hari raya..jamuan brdasarkan kutipan staf dan masing-masing bawa juadah..sehari sbelum jamuan pengarah tidak membenarkan pegawai memakai baju melayu dan tiada perkata hari raya pada banner..ini adalah kerana arahan yang dikeluarkan pekeliling tidak membenarkan jamuan raya dilakukan..

mungkin sbb xnak tunjuk dekat masyarakat yang kita duk habiskan duit kerajaan..

dah selalu kena tuduh macam tu..people always negatve thinking
7,510 points 10 18 33
...