search
Log In
8 votes
108 views
in Stakeholders Management 4,340 points 8 51 63
edited by

3 Answers

5 votes
Saya tidak setuju dengan kenyataan tersebut dan dibuat secara umum dan ditujukan kepada semua jurutera JKR, walhal ianya terlibat spesifik kepada jurutera jalan tersebut..  Lagipun pegawai kerajaan tidak boleh memberi kenyataan balas kepada media.
1,560 points 4 10 21
5 votes

Kontrak konsesi jalan terbahagi kepada 3, routine, periodic dan emergency works dan hanya jalan persekutuan sahaja yang dipertanggunggjawabkan kepada konsesi.

Jalan diseluruh negara pula bukan sedikit lebih 180,000km termasuk pelbagai kategori, dan bukan semuanya milik kerajaan persekutuan.

Sikap mempolitikkan semua perkara didalam dunia ni memang dah menjadi bread dan butter ahli politik.

Walaubagaimanapun, JKR perlu ambil serius dan cuba mencari jalan untuk educate ahli politik. Di Australia, ahli politik dimaklumkan apa perkara yang mereka bole janji dan apa yang tidak, mengikut kedudukan kewangan negara, kerana implikasi janji mereka akan membebankan rakyat akhirnya.

4,480 points 6 23 35
3 votes
Jalan yang berlopak sana sini, pecah dan sebaginya ni selalunya adalah jalan jalan lama. memang jalan yang baru dibina pun ada rosak juga tetapi peratus jalan lama yang rosak adalah lebih tinggi.

jalan jalan ini pun ada lifetime dan tempohnya. Sampai lfespannya ia perlu dibina balik. Di reconstruct bukan setakat premix, acwc & acbc nya sahaja. Berkemungkinan subgrade, sub base atau base coursenya kena di kaji semula. Dulu traffic tak banyak, tak heavy, mungkin sub grade atau sub base atau base  yg nipis memadai, tetapi apabila traffic bertambah ketebalan these 3 item perlu di tambah juga. Dulu mungkin subgrade boleh menggunakan tanah, tetapi dengan development yg ada mungkin perlu ditukar dengan pasir. Kemungkinan atas sebab sebab tertentu water level dah meningkat atau dulu tidak ada tasek atau sungai berdekatan maka subgrade tanah memadai. That was then. Now ianya tak mampu menahan beban.

Apa yang berlaku sekarang ini, apabila rosak skit, maka kita pun zoom thta particular location. Cadangan repair tempat itu sahaja. Actually the whole stretch of road kena di kaji sehingga ke subgrade level, apakah ia masih relevant atu mampu bertahan dengan traffic volume sekarang.

Unfortunately it all boils down to money. Berapa peruntukan yg sanggup dibayar. Bilaaa nak repair jalan ni cam susahhhh je nak keluar duit. balik balik blame JKR supervision tak betul la, ini tak kena la, itu tak kena lah. Bukan nak menafikan, good and proper supervision tu memang vital. But at the same time lepas lepas kan ler rimau maybank tu.

Life ni jangan asyik nak push factor sahaja, pulling factor pun kena ada.

jangan setakat cane sahaja, once in a while carrot pun penting.
14,930 points 12 52 137
...