search
Log In

Recent activity by 600207115067

2 answers 62 views
Adakah terdapat kaedah untuk memastikan material thermoplastic dan glass bead yang digunakan untuk kerja-kerja mengecat garisan jalan adalah berkualiti ?
answered Nov 27, 2019 in Safety Audit
2 answers 45 views
Seringkali terdapat pokok-pokok ditanam di kawasan perumahan sehingga ada yang mencapai ketinggian sehingga 18 hingga 20 kaki dan ukur lilit sehingga 50 hingga 60 inci sehingga menimbulkan perasaan khuatir jika pokok tersebut tumbang. apakah garis panduan yang perlu dirujuk untuk menyatakan bahawa pokok tersebut sepatutnya ditebang/dipotong.
answered Nov 27, 2019 in Green
2 answers 99 views
Sejak akhir-akhir ini, projek-projek baru telah mula disalurkan kepada JKR sebagai agensi pelaksana berdasarkan AP182. Berdasarkan lambakan projek yang terutama yg dilaksanakan secara Konvensional Dalaman yang melibatkan kos yang besar akan menambahkan bebanan wakil pegawai ... Sekiranya tidak boleh, apa punca, kuasa yang tidak membenarkan skop ini dimasukkan di dalam skop kerja? Terima kasih
answered Nov 27, 2019 in Contract Management
1 answer 43 views
Bagi produk KIK JKR yang pernah memenangi pertandingan di peringkat negeri/kebangsaan, persoalannya sejauh manakah produk diaplikasikan di JKR?
commented Dec 14, 2017 in Human Resource Management
3 answers 65 views
JKR telah wujud lebih dari seratus tahun. Tentu banyak nostalgia,peralatan kerja, bahan-bahan yang boleh menjadi sejarah kepada Generasi akan datang atau sebagai tempat kunjungan dan pembelajaran berbagai pihak. Elok rasanya benda-benda yang tersadai di worksyop, replika-replika yang berada di merata tempat dan cawangan dikumpulkan disatu tempat yang senang dikunjungi dan diambil pengajaran.
asked Aug 11, 2017 in Assets & Facilities Management
...