search
Log In

Recent activity by AHMNasir

4 answers 199 views
Di sini saya ingin mengangkat cadangan kepada pihak Pengurusan Tertinggi JKR Malaysia agar dapat melaksanakan pertukaran pegawai secara dalaman di Negeri masing-masing kecuali pegawai di gred 54 keatas.Ini adalah bertujuan untuk mengurangkan rayuan penangguhan/ ... Situasi ini akan menyebabkan pihak Pengurusan Tertinggi JKR Malaysia mengalami tekanan yang tidak sepatutnya. Sekian, terima kasih.
commented Feb 28, 2014 in Human Resource Management
2 answers 129 views
Apakah nasib pegawai lantikan secara kontrak ? Akan dilantik secara tetap atau ditamatkan perkhidmatan setelah tamat tempoh kontrak? Diharapkan pegawai lantikan kontrak ditawarkan jawatan tetap sebelum tamat tempoh kontrak kerana banyak komitmen yang perlu diselesaikan seperti ... kereta, hutang kahwin dan lain-lain lagi. Sekian diharap mendapat perhatian pihak atasan pengurusan JKR.Terima kasih.
commented Feb 28, 2014 in Human Resource Management
1 answer 351 views
Salam Sejahtera, Saya sekadar ingin bertanya Mengapa Kakitangan yang diarah berpindah/tukar cawangan diberi surat amaran menggunakan kuasa luar sedangkan kakitangan terbabit tidak tahu menahu mengenai rayuan yang dikemukakan oleh pihak luar itu. Sebagai contoh pegawai ... kawan saya yang merasakan ketidakadilan. Saya harap ianya tidak berulang agar keharmonian rumah tangga JKR dikekalkan. Sekian
commented Feb 26, 2014 in Human Resource Management
2 answers 65 views
Adakah kakitangan JKR dilindungi dari segi keselamatan dan perundangan semasa melaksanakan amanah yang dipertanggungjawabkan?
answered Feb 26, 2014 in Human Resource Management
1 answer 54 views
Salam, Adakah semua pendapat/maklumbalas/aduan dari pegawai-pegawai JKR didalam J _CoP mendapat perhatian pihak pengurusan atasan JKR ?
commented Feb 26, 2014 in Stakeholders Management
2 answers 246 views
Masih terdapat Jawatan Pengarah JKR Negeri hanya pada Gred J52 & J54 sahaja sedangkan Setiausaha Kerajaan Negeri pada Gred Jusca C & B.Ini merupakan jurang yang ketara di antara Pengarah JKR Negeri & Pegawai tertinggi Kerajaan Negeri. Adakah perancangan JKR untuk menaikkan gred Pengarah JKR Negeri kepada gred yang setara dengan Setiausaha Kerajaan Negeri ?
commented Feb 26, 2014 in Human Resource Management
2 answers 75 views
Disini sukacita saya mengangkat cadangan agar Users J-CoP yang memperolehi mata yang tinggi diberikan sijil penghargaan . Ini adalah bertujuan meningkatkan penggunaan J_ CoP Cafe' .
asked Feb 24, 2014 in Stakeholders Management
5 answers 238 views
Mengapa masih ada 5 muka surat soalan yag masih tiada jawapan dlm J-CoP Cafe? Di mana SME yg sepatutnya beri pencerahan pada warga JKR?
commented Feb 24, 2014 in Miscellaneous
5 answers 736 views
Saya bertugas di Tribunal Tuntutan Pembeli Rumah, apabila pemeriksaan ke atas premis seringkali dilihat masalah keretakan pada plaster dinding selalunya menjadi isu utama kepada pembeli rumah yang mengatakan rumah mereka telah retak. Oleh itu saya hendak bertanya kaedah terbaik untuk menyelesaikan masalah ini?
answered Feb 24, 2014 in Civil
1 answer 36 views
Pada masakini terdapat banyak website jabatan kerajaan di Malaysia yang telah mewujudkan maklumat mengenai info banjir untuk hebahan awam seperti : 1. JKR - E - bencana 2. JPS - info banjir 3. MKN (Majlis Keselamatan Negara ) 4. JAS (Jabatan Alam ... . Dengan ini maka pembaziran masa & kewangan dapat dielakkan serta maklumat dapat dikongsi bersama oleh pihak-pihak yang berkepentingan.Terima kasih.
asked Feb 20, 2014 in Stakeholders Management
4 answers 163 views
Bagaimanakah peranan SKALA membantu mempercepatkan penyiapan projek & elak projek sakit ?
asked Feb 19, 2014 in Project Management
2 answers 46 views
J - Cop Portal adalah baik kerana memberi peluang kepada semua warga JKR untuk buat aduan, komen & pandangan secara dalaman. Adalah diharapkan komen-komen ,aduan & pandangan mendapat perhatian semua pihak di dalam JKR khususnya pihak atasan JKR. Tahniah kepada semua pegawai & kakitangan yang telah memberikan komitmen sehingga wujudnya portal J - Cop ini.
asked Feb 19, 2014 in Stakeholders Management
1 answer 84 views
Difahamkan bahawa semua kenderaan JKR tidak dilindungi insuran.Adakah pemandu-pemandu dikenakan surcaj jika berlaku kemalangan semasa menjalankan tugas?
asked Feb 19, 2014 in Human Resource Management
...