search
Log In

Answers by hairumizam harun

6 votes
158 views
Berdasarkan soalselidik yg diadakan secara dalaman kepada semua kump sokongan, rata2 tidak tahu kewujudan JCOp serta berpendapat ianya tidak interaktif dan tidak menarik. selain drp marketing kpd semua pegawai JKR, sy rasa Jcop perlu kaji 'selera' golongan2 ... contohnya gunan nama2 yg menarik utk himpunan benchmarking dan lesson learn JKR...BOND (Benchmarking Online Networking Database System).
answered May 15, 2015 in Human Resource Management
7 votes
87 views
Seringkali rekabentuk projek kerajaan terutamanya bangunan yang direkabentuk oleh kerajaan dikatakan tidak setanding dengan rekabentuk perunding luar dari segi estetik dan sebagainya. Alasan yang diberikan menjerumus kepada kekangan peruntukan, masa, kurang kerjasama antara ... tidak penting kepada projek kerajaan? Atau ,hanya sekadar cukup untuk MEMENUHI FUNGSI REKABENTUK. Apa pendapat anda?
answered May 14, 2015 in Stakeholders Management
7 votes
405 views
Di dalam perlaksanaan BIM di JKR, adakah wajar untuk pihak HODT menyerahkan softcopy reka bentuk kepada pihak kontraktor untuk memudahkan lukisan "as-built" dibuat oleh pihak kontraktor?
answered May 5, 2015 in BIM
10 votes
376 views
Apakah kaedah terbaik bagi mengkoordinasikan lukisan elektrikal, mekanikal, civil dan arkitek bagi perlaksanaan projek IBS?
answered May 5, 2015 in Electrical
...