search
Log In

Answers by roznita

6 votes
74 views
Baru naru ini Pihak CLI telah mengiklankan permohonan untuk program persijilan kompetensi yang disediakan oleh Urusetia Jurutera Awam. Sehingga kini sejak ianya mula diperkenalkan pada tahun 2013, hanya 4 orang pegawai yang telah mendapat persijilan ini. Apakah cara yang paling sesuai untuk menggalakkan Jurutera Awam JKR untuk mendapatkan persijilan ini?
answered Aug 12, 2015 in Human Resource Management
4 votes
187 views
Setakat pengetahuan saya, Perbadanan Aset Keretapi (PAK) telah ditubuhkan di bawah Akta Keretapi 1991 (Akta 463). Tugas dan tanggungjawab yang diberikan kepada PAK adalah seperti berikut: Bertanggungjawab ke atas pengurusan aset dan tanggungan liabiliti Pentadbiran ... mengenai subjek tersebut dan boleh dikongsi bersama kerana saya tidak dapat cari di dalam JKR Strategic Framework 2012-2015.
answered Feb 13, 2015 in Miscellaneous
1 vote
37 views
Mohon Admin JCoP Sediakan Link Pada Badges yang diterima (Contoh : Good Question x 5 (Soalan mana satu yang telah terima Badges Good Question). Terima Kasih.
answered Sep 24, 2014 in Helpdesk
4 votes
142 views
Zaman IT semakin canggih dan jika dilihat makin mudah dan cepat maklumat sampai dari serata dunia. Antaranya whatapps. Tapi tahukah anda, dalam kerja-kerja harian menggunakan perisian "office" seperti MS Word, MS PowerPoint, MS Excel juga telah di tambah baik ... emel sebelum ini tidak tahu ttg borang atau pekeliling baru di dalam unit/cawangan tersebut. Sekian, Sekadar Perkongsian. Mohd Fahdli
answered Sep 24, 2014 in Stakeholders Management
5 votes
142 views
Pengurusan Aset dan fasiliti adalah satu bidang baru di JKR dan kefahaman dikalangan kakitangan JKR masih ditahap minimum, walaupun peranan JKR besar (sebagai Pengurus Aset/Pemilik Aset). Setiap kali apabila latihan dan seminar mengenai pengurusan aset dan fasiliti dianjurkan, kehadiran tidak memuaskan.
answered Nov 21, 2013 in Assets & Facilities Management
3 votes
41 views
How to access to all Project Management Best Practice?
answered Oct 17, 2013 in Project Management
5 votes
38 views
Poor communication on the part of project manager frustrates people and leads to inevitable conflicts
answered May 14, 2013 in Project Management
...